Doorgaan naar inhoud

Een turbulente tijd

Een leven in dienst van de economie

Een turbulente tijd - ALAN Greenspan
Paperback
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Meteen na de aanslagen van 11 september 2001 nam Alan Greenspan deel aan een uiterst geheime poging de Amerikaanse economie, met in haar voetspoor de wereldeconomie, voor ineenstorting te behoeden. Er was alle reden het ergste te vrezen: tijdens de beurscrash van oktober 1987 waren we veel dichter bij een totale wereldwijde financiële paniek dan men weet. Maar na 11 september gebeurde er niets.

Toen besefte Greenspan eens te meer dat we in een nieuwe wereld leven – de wereld van een globale, kapitalistische economie met enorme nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. In ‘Een turbulente tijd’ geeft hij zich, met al zijn kennis en ervaring, rekenschap van die nieuwe wereld: welke ontwikkelingen ons hier hebben gebracht, wat we nu doormaken en wat ons nog te wachten staat.

Alan Greenspan (1926) werkte een aantal jaren als professioneel klarinettist voordat hij zich specialiseerde in de economie. In 1954 begon hij een economisch adviesbedrijf. Van 1974 tot 1977 was hij voorzitter van de Council of Economic Advisers onder president Ford. In 1987 benoemde president Reagan hem tot voorzitter van de Federal Reserve Board, een positie die hij bekleedde tot zijn pensioen in 2006.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.