Doorgaan naar inhoud

Staat van ontkenning

Staat van ontkenning - B. Woodward
Paperback
Tweedehands vanaf 7,50

Koop Tweedehands

Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
7,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De opstandelingen en terroristen beschikken over de middelen en de capaciteiten om het huidige geweldsniveau volgend jaar te handhaven of zelfs te vergroten.
Dit was de geheime inschatting van het Pentagon, die in mei 2006 naar het Witte Huis werd gestuurd. Deze voorspelling van een nog gewelddadiger 2007 in Irak stond haaks op de eerdere optimistische verklaringen van president Bush, waarin hij zei dat we op een ‘keerpunt’ stonden in de geschiedenis en ‘de terroristische krachten waren begonnen aan hun lange terugtocht’.
In Staat van ontkenning onderzoekt Bob Woodward hoe de regering Bush vermeed de waarheid over Irak onder ogen te zien. Twee dagen na de waarschuwing aan het Witte Huis hield het Pentagon het Amerikaanse parlement voor dat in Irak ‘de motivatie voor het doorgaan met gewelddadige acties vroeg in 2007 zal beginnen af te nemen’.
Staat van ontkenning, een bijzonder gedetailleerd insiders-verslag uit het door oorlog verscheurde Witte Huis, beantwoordt de kernvragen: wat gebeurde er na de invasie van Irak? Waarom? Hoe neemt Bush beslissingen? Hoe leidt hij de oorlog die hij koos om zijn presidentschap aan af te meten? En is er een haalbaar plan om die oorlog te winnen?
Bob Woodward is een van de beroemdste journalisten ter wereld. Al meer dan dertig jaar is hij verslaggever en editor voor de Washington Post. Hij is de schrijver van een aantal internationale bestsellers, waarvan All the President’s Men (1974, samen met Carl Bernstein) over Watergate ging.
‘Een belangrijke bijdrage aan de geschiedschrijving’ The Wall Street Journal
‘Crisis na crisis slaagde de regering er gewoonweg niet in te opereren zoals de bedoeling was. Memo’s werden niet verspreid of kwamen aan als het al te laat was. Briefings brachten uitsluitend het nieuws dat de luisteraars wilden horen. Controversi informatie werd maar zelden doorgegeven aan de president, die er maar zelden naar vroeg.’ The Washington Post
‘Ontzagwekkend gedetailleerd. Een openbaring.’ The Boston Globe




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.