Doorgaan naar inhoud

Argentinie

Argentinie - M. Bayer
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Argentijnen zijn gepassioneerde Latino's die zich laten voorstaan op hun Europese achtergrond. In die zin zijn ze vreemde eenden in de bijt in het overwegend door mestiezen en mulatten bevolkte werelddeel Zuid-Amerika.

Argentijnen dwepen met de Europese cultuur en laten die afstralen op hun manier van leven, hun steden, hun denken. Dat maakt het land voor ons, inwoners van de Lage Landen, herkenbaar. Een wandeling in Buenos Aires roept onmiskenbaar herinneringen op aan willekeurig welke grote stad in Spanje, Italië of Frankrijk. De weemoed en het verlangen - vroeger naar het moederland, tegenwoordig meer naar de vervlogen glorievolle en rijke jaren - is voelbaar in elke cultuuruiting en herkenbaar in elk gesprek met Argentijnen. Ze hebben stijl, zijn hoffelijk en klampen zich vast aan de grote helden die het land heeft voortgebracht. Ze worden enthousiast als ze vertellen over de overweldigende en afwisselende natuur van Argentinië: de pampa, de gletsjers, de Andes, het woestijnachtige noorden. Bovendien is er naast de tango, het voetbal, de literatuur en de wijn nog zoveel meer te beleven.

Wie naar Argentinië reist en openstaat voor wat dit land en z'n inwoners hebben te bieden, zal er altijd willen terugkeren.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.