Doorgaan naar inhoud

De afstammeling [e-Book]

De afstammeling - Almar Otten
e-Book
Nieuw vanaf 6,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
6,99
Download direct dit e-book

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Nooit vertelde historica Lineke Tesinga iemand over die ene ochtend. Ze betrapte haar vriend Berend, een gepassioneerd amateur-archeoloog, terwijl hij in haar kelder iets inmetselde. Kort daarop stierf hij bij een onverklaarbaar auto-ongeluk. Nu wil Lineke nog maar één ding: de waarheid achterhalen.

Joris Dumbar doet tijdens zijn promotieonderzoek in Utrecht een opzienbarende vondst: een onbekend en eeuwenoud manuscript. Het beschrijft de reis van de missionaris Lebuïnus, die in de achtste eeuw in Deventer leefde. Wanneer Joris flat overhoop wordt gehaald, beseft hij dat hij iets bijzonders en gevaarlijks op het spoor is. Iets wat iemand tot elke prijs wil hebben

Op zoek naar antwoorden vlucht hij naar Deventer: de bron van het verhaal. Daar ontmoet hij Lineke en samen doen ze een ontdekking die de Nederlandse geschiedenis op zijn kop zet.

Almar Otten (1964) woont met zijn vrouw en twee dochters in Deventer, waar hij werkt bij de gemeente. De afstammeling is zijn vijfde thriller. Eerder publiceerde hij vier delen in de misdaadreeks De Deventer Moordzaken. Het laatste deel uit die reeks werd genomineerd voor de Diamanten Kogel 2010. De afstammeling is zijn eerste historische thriller.