Doorgaan naar inhoud

Minuten middeleeuwen

Minuten middeleeuwen - Paul Verhuyck
Paperback
Vanaf 7,90

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop VoordeelboekWeb only

Centraal Magazijn
7,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Wist u dat Reynaert en de Graal zijn ontstaan in Gent? En dat in Valenciennes de Franse literatuur van de middeleeuwen is begonnen en geëindigd? Dat een zwijn drie keer per dag eet, een mens twee keer, en een engel slechts één keer?
Wist u waarom de Nobelprijs literatuur best naar een hedendaagse troubadour kan gaan? Dat Zwarte Piet pas recent is toegevoegd aan de middeleeuwse Sint-Nicolaastraditie? Dat carnaval, toneel en zottencultuur gebruikt worden als maatschappelijke satire en kritiek? Dat pussy grabbing geen onbekend verschijnsel was? Het is allemaal middeleeuws - en actueel.
Dit boek speelt zich hoofdzakelijk in de Franse middeleeuwen af, want Frankrijk was, zeker in de twaalfde en dertiende eeuw, het literaire centrum van Europa. Vele filosofische thema's van toen spelen nu nog. De andersdenkende wordt nog steeds verketterd. De geschiedenis wordt nog steeds geschreven door de overwinnaars.
Minuten middeleeuwen is de eigenzinnige, boeiende neerslag van de vele minuten die Paul Verhuyck in de middeleeuwen heeft doorgebracht. Het is een verhaal van een klein mensenleven tegenover duizend jaar.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.