Doorgaan naar inhoud

Wat van Fair komt...

een culinaire wereldreis

Wat van Fair komt... - R. Beuk, Ramon Beuk, Eva Reinders Redactie
Gekartonneerd
Tweedehands vanaf 12,00

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
12,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Winnaar van de Gouden Garde Publieksprijs van de Kookboek van het Jaar-verkiezing 2009

Een eerlijk kook-en-kijkboek in samenwerking met Fair Trade Original. Drie continenten, zes landen, overvolle steden, verpletterend natuurschoon en een explosie van smaken. In het kader van het 50-jarig bestaan van Fair Trade Original bezocht Ramon Beuk over de hele wereld lokale boeren en producenten van rijst, koffie, suiker en andere levensmiddelen. Van Thailand tot Zuid-Afrika en van India tot Guatemala - overal waar hij kwam, ontmoette, proefde en kookte hij. Naast de persoonlijke verhalen van de mens achter het fairtrade-product staan in dit boek de authentieke ingrediÙnten en bereidingswijzen uit de bezochte landen centraal. Ramon goot de klassieke recepten in een geheel eigen vorm: makkelijk te bereiden, vernieuwend gepresenteerd en natuurlijk altijd smaakvol. Recepten met rooibos van de Zuid-Afrikaanse Kaap of noten en chocolade uit het regenwoud van Bolivia: van voor- tot nagerecht betekent koken met Ramon Beuk en Fair Trade Original een avontuurlijke combinatie, met een krachtig resultaat. Wat van Fair komt... is een boek vol pure smaken, overweldigend fraaie beelden en indringende geuren. Een boek voor liefhebbers van een in alle opzichten eerlijke keuken, voor trouwe Beuk-fans, culinaire reislustigen en iedereen die eerlijke handel een warm hart toedraagt.

Fair Trade Original werd in 1959 opgericht en stond aan de basis van de eerlijke handel in Nederland. De organisatie biedt producenten in ontwikkelingslanden niet alleen faire handelsvoorwaarden, maar investeert ook in o.a. de ontwikkeling van productietechnieken en scholingsprojecten. In 2009 viert FTO haar 50-jarig jubileum.

Over de auteur
Ramon Beuk (1971) ontwikkelde al vroeg een passie voor koken. Wat begon in zijn moeders keuken, groeide uit tot een veelzijdige carriÞre. Als allround culinair ondernemer is Ramon te zien in het NCRV-programma 'Bosch, Beuk & Haan', is hij culinair columnist voor De Telegraaf en bovendien oprichter van evenementenbureau CuliPro. Dit is Ramons zevende kookboek.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.