Doorgaan naar inhoud

Twee wegen, een doel

Twee wegen, een doel - Willem Schippers
Hardback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Boek 39 uit de serie Schippersserie

Omschrijving

Dokter Waldens kan als dokter niet verdragen dat een homeopathische jonge arts zich in zijn omgeving vestigt en dat hij veel patiënten aan hem verliest. Hij vindt deze geneeskunde maar kwakzalverij.

Zijn dochter evenwel voelt zich sterk tot deze arts aangetrokken. Wanneer Johan, de zoon van dokter Walens, door een op hol geslagen paard dodelijk verwond in de stijgbeugel hangt, houdt de homeopathische arts het dier tegen in de hoop de zoon van zijn collega te redden. Bij het waken bij deze stervende zoon worden zij beiden vrienden.

De dochter van "De Stolzenhof" had trouw beloofd aan Johan. Na zijn dood besluit zij om niet te trouwen. Zij blijft in droefheid achter.

Sophie die van haar broer vernomen heeft dat Johan een schuld van 500 gulden had gemaakt bij de huzaren, besluit geld bij de heer Printers te lenen en deze schuld zo spoedig mogelijk af te lossen.

Het blijkt dat de reguliere én de homeopathische arts beiden één doel hebben, namelijk de genezing van de patiënt. Al heeft homeopathie geen schadelijke bijwerkingen, toch kan de reguliere geneeskunst niet gemist worden. Ze bewandelen twee wegen, maar hebben één doel.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.