Doorgaan naar inhoud

Beeldgids van de dierenriem / Boogschutter-Steenbok-Waterman-Vissen

Beeldgids van de dierenriem / Boogschutter-Steenbok-Waterman-Vissen - Helene W. Koppejan, Willem A. Koppejan
Paperback
Tweedehands vanaf 20,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
20,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De Beeldgids van de dierenriem is een serie van drie delen, die unieke in ' formatie geeft over elk van de 360 graden van de dierenriem. Dit boek gaat over de psychologische waarde en het gebruik van de graadbeelden en levert een originele bijdrage aan de spirituele astrologie. Het boek is gebaseerd op het boek De driehonderdzestig gradenbeelden van de dierenriem van de Nederlandse medisch-astroloog Willem A. Koppejan (1913-1979) en diens uitgebreide horoscopisch archief. Voor de afbeeldingen is gebruik gemaakt van illustraties van Claude Lhuer uit Les 360 degrés du zodiaque, het klassieke boek van Janduz (eerste druk 1938).

De filosofie achter de duiding van de graadbeelden stelt de mens en zijn individuatie centraal. Dit tegen de achtergrond van een westers christendom en inzicht in het Hebreeuws en de kabbalah. De toepassingsmogelijkheden zijn legio. De graadbeelden kunnen ondermeer worden gebruikt voor de eigen zelfkennis en innerlijke spiegeling van symbolen, maar tevens als dagelijkse meditatie voor de graad waarin de Zon die dag staat. Het kennen van en mediteren over onze eigen graadsymbolen geeft een verdere dimensie aan het verklaren van ons eigen karakter en dat van anderen. De zonnegraad kan ons letterlijk een beeld geven van onze opdracht in deze wereld. De serie is bestemd voor zowel de beroepsastroloog als de geïnteresseerde leek. De Beeldgids van de dierenriem leent zich bij uitstek als studiemateriaal voor astrologische opleidingen en cursussen.

Het tweede deel van deze Beeldgids van de dierenriem (verschijnt najaar 1990) besteedt aandacht aan de tekens Boogschutter Steenbok - Waterman - Vissen. Het laatste deel (verschijnt zomer 1991) besteedt aandacht aan de tekens Ram - Stier - Tweelingen - Kreeft.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.