Doorgaan naar inhoud

Black Hollywood

Black Hollywood - Thomas Leeflang
Paperback
Tweedehands vanaf 9,00

Koop Tweedehands

Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
9,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Een Afro-Amerikaanse acteur die in de Verenigde Staten 's morgens in de spiegel kijkt, weet dat het een zware dag wordt. Nauwelijks één procent van het totale bestand aan zwarte acteurs heeft werk in de tv- en filmbusiness. In het Ku Klux Klan-epos Birth of a Nation werden in 1914 de bloeddorstige 'niggers' gespeeld door zwartgeschminkte blanken.

De zwarte debuteerde in 1918 in het medium geluidsfilm in de persoon van een kleine joodse 'schoensmeerneger': Al Jolson in The Jazz Singer. Maar de tijden zijn veranderd, er is nu sprake van 'positieve discriminatie'. Tegenwoordig wordt in vrijwel iedere Amerikaanse film of tv-serie wel een 'troostzwarte' gecast.

Slechts enkele regisseurs maakten films met trotse negers in de hoofdrol: Hallelujah bijvoorbeeld van King Vidor, The Color Purple en Amistad van Steven Spielberg, Malcolm X van 'black director' Spike Lee en de legendarische tv-serie Roots, geproduceerd door Stan Margulies. Het zijn uitzonderingen, net als Eddie Murphy, Whoopi Goldberg, Will Smith, Halle Berry en Bill Cosby.

Filmkenner en auteur van veel filmboeken Thomas Leeflang schetst in Black Hollywood het leven van Afro-Amerikaanse acteurs en een blanke elite die nog altijd de dienst uitmaakt.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.