Doorgaan naar inhoud

Casemanagement

de methodiek van interdisciplinair samenwerken

Casemanagement - Nora van Riet, Jaap Bruijn
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Casemanagement kan bijdragen aan de empowerment van de aankomende sociaal werker. De methode focust op complexe, kwetsbare persoon-omgevingssituaties. De casemanager begrijpt die kwetsbare relatie tussen persoon en omgeving. Hij heeft kaders, inzichten en hulpmiddelen om samen te ontdekken wat mogelijkheden kunnen zijn en betekenen. De gebruikte sociaal ecologische benadering is goed ingekaderd in actuele wetgeving en beleid. Het boek biedt veel basisvaardigheden voor sociale professionals. Onderhandelen (met professionals), aansluiten bij de persoon-in-context, samen onderzoek doen naar de complexe relatie en samen kansen ontwikkelen en systematisch uitwerken. Het boek is ook al geschikt voor lagerejaars studenten door taalkundige toegankelijkheid, aansprekende casuïstiek, verdiepende opdrachten en enige humor.
Laura Koeter-Kemmerling, opleidingsmanager Hogeschool van Amsterdam
Het sociaal werk is op weg gegaan. Gevestigde posities worden verlaten en de zich nieuw profilerende professional probeert een erkende plaats te krijgen in de wereld van integrale benaderingen en sociale wijkteams. Casemanagement is een mooie vorm van niet bang zijn voor het nieuwe maar wel met de bagage uit het verleden. Deel I praat de student en docent bij over wat er gaande is in het sociale domein, deel II behandelt wat erbij komt kijken als je samen met andere professionals en burgers probeert antwoord te geven op vaak complexe en hardnekkige kwetsbaarheid. Een zeer degelijk en zorgvuldig samengesteld boek.
Hans van Ewijk, emeritus hoogleraar Grondslagen van het Maatschappelijk Werk
Toen ik in 1992 bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW ging werken was casemanagement in het agogische domein in opkomst. Ondertussen zijn we ruim 20 jaar verder en Casemanagement heeft nog niets aan actualiteit ingebed. Deze gewijzigde herdruk van de klassieker van van Van Riet en Wouters, zal - zo schat ik in - dan ook op vruchtbare bodem vallen en nieuwe generaties sociaal werkers helpen om hun cliënten zo goed mogelijk bij te staan in de complexiteit van (samen)leven.
Margot Scholte, voormalig lector Maatschappelijk Werk
Bijna 25 jaar geleden begonnen we te experimenteren met casemanagement in de ambulante psychiatrie. Van Riet schreef als een van de eersten een methodiekboek. Vol met tips en trucs voor de aankomende sociaal werkers. En nu is er een herziene, uitgave van Casemanagement met nieuwe hoofdstukken over ontwikkelingen binnen het sociaal domein. Beleid en organisatie zijn immers van grote invloed op het methodisch werken. Op speelse wijze met praktijkvoorbeelden en opdrachten wordt de stof behandeld. Goed bruikbaar in het onderwijs. Maar het verdient ook een plek in de boekenkast van elk sociaal team.
Louis Polstra, Lector Arbeidsparticipatie


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Gorcum b.v., Koninklijke Van
  • ISBN:
    9789023254089
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    16,7 x 24,0 x 1,3 cm
  • Gewicht:
    631 gram
  • Aantal Pagina's:
    320
  • Druk:
    8
  • Publicatiedatum:
    Februari 2016

Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.