Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Culturele competenties in psychiatrie en psychologie - Frank Kortmann
Culturele competenties in psychiatrie en psychologie - Frank Kortmann

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Koninklijke Van Gorcum
 • ISBN:
  9789023254638
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  16,7 x 24,0 x ,7 cm
 • Gewicht:
  326 gram
 • Aantal Pagina's:
  160
 • Genre:
  Psychologie
 • Publicatiedatum:
  mrt 2016

Culturele competenties in psychiatrie en psychologie

2016

Frank Kortmann

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 25,00.

Omschrijving

De psychiatrie en psychologie ondergaan in hoog tempo een aantal fundamentele veranderingen. De vakken worden steeds meer evidence based en vertaald in behandelprotocollen en richtlijnen. Patiënten raken steeds beter geïnformeerd en worden mondiger. Zij vragen niet zo zeer om een geprotocolleerde behandeling, maar om 'zorg op maat': een behandeling die is afgestemd op hun persoonlijke omstandigheden, opvattingen en waarden.

Daar komt bij dat de Nederlandse samenleving steeds meer multicultureel wordt. Dit vraagt van psychiaters en psychologen dat zij 'zorg op maat' bieden die is afgestemd op de vraag van patiënten uit allerlei culturen en subculturen.

'Culturele competenties in psychiatrie en psychologie' richt zich op hoe dit in de praktijk te realiseren. Zijn voorganger: 'Transculturele psychiatrie. Van praktijk naar theorie' vond zijn weg in verschillende universitaire, hbo- en postdoctorale opleidingen in Nederland en België. In deze opvolger is het theoretische deel teruggebracht tot de essentie, zodat het beter inspeelt op de behoefte van de student. Ook is er meer aandacht voor de aansluiting op de praktijk, onder andere in de vorm van concrete culturele competenties.

Frank Kortmann is em. hoogleraar psychiatrie en transculturele psychiatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft praktijkervaring als psychiater, docent, onderzoeker en mental health consultant in verschillende niet-westerse landen, als Ethiopië, Afghanistan en Kosovo. Momenteel werkt hij docent in verschillende opleidingen en als psychotherapeut voor allochtone patiënten in een tbs-kliniek.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 25,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht