Doorgaan naar inhoud

Dansen in het duister

Een proeve van spiritualiteit

Dansen in het duister - Nico Tydeman
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Dansen in het duister is een meeslepende 'proeve van spiritualiteit', een onderzoek naar de eigen waarde en plaats van spiritualiteit. Het boek getuigt er op onweerstaanbare wijze van dat spiritualiteit en mysterie niet los staan van, maar juist onlosmakelijk verbonden zijn met ons alledaagse leven.

Via 'omtrekkende bewegingen' rond het begrip mysterie, over de weg van Johannes van het Kruis en door het denken van Emmanuel Levinas leidt dit boek naar de verlichting als gedragswijze: het bevrijdende denken en handelen uit de Ch'an-traditie, de Chinese oorsprong van zen.

Op grond van het eigen terrein van spiritualiteit zijn 'niet-weten', 'verantwoordelijkheid' en 'bevrijdende communicatie' sleutelbegrippen die in de zoektocht van de moderne mens naar zijn lot en bestemming een grote rol kunnen spelen.

Het boek sluit af met intrigerende 'Oefeningen voor een doordeweekse dag'.

Dansen in het duister is een zeer persoonlijk boek van een van de bekendste Nederlandse zen-leraren; confronterend, onorthodox, stamelend verkennen van de contouren van het mysterie van het leven.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.