Doorgaan naar inhoud

De aard van ruimte en tijd

De aard van ruimte en tijd - Stephen Hawking, Roger Penrose, Jos Den Bekker
Paperback
Tweedehands vanaf 12,00

Koop Tweedehands

Leiden (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
12,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

'Het meest onbegrijpelijke van het heelal is dat het begrijpelijk is', heeft Einstein gezegd. Maar had hij gelijk? is het heelal inderdaad begrijpelijk? Hoewel Einstein zijn algemene relativiteitstheorie al bijna tachtig jaar geleden introduceerde, worstelen kosmologen tot op de dag van vandaag met fundamentele vragen over het heelal waarin wij leven.

De twee eminente Britse natuurkundigen Stephen Hawking en Roger Penrose hebben een tegengestelde visie op de toekomst van het heelal, hoewel beiden proberen de algemene relativiteitstheorie te verenigen met de quantummechanica.

De aard van ruimte en tijd is gebaseerd op een serie lezingen die Hawking en Penrose begin 1995 gehouden hebben aan het Newton Institute te Cambridge. In een afsluitend debat komt naar voren hoezeer hun standpunten botsen over het uiteindelijke lot dat het heelal is beschoren, en hoe zij op verschillende wijze proberen het onbegrijpelijke te begrijpen.

Hoewel De aard van ruimte en tijd niet nadrukkelijk populair-wetenschappelijk van aard is, hebben zowel Hawking als Penrose al eerder met Het heelal en De nieuwe geest van de keizer bewezen dat zij een breed publiek willen en kunnen bereiken.

De aard van ruimte en tijd doet verslag van een zeldzame confrontatie tussen twee kosmologische kopstukken. .




Recensies

Gemiddelde waardering

4 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.