Doorgaan naar inhoud

De baldadige walvis [e-Book]

gedichten

De baldadige walvis - Delphine Lecompte
e-Book
Nieuw vanaf 9,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
9,99
Download direct dit e-book

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

De baldadige Lecompte laat opnieuw van zich horen met een subversieve dichtbundel. Over taxidermie en chantage. Over mummificatie en seks. Over zelfkastijding en kerst. Maar ook over haar heilzame en/of verte(de)rende ontmoetingen met lankmoedige boemannen, weerbarstige zeepzieders, achteloze stierenvechters, transseksuele coniferenscheerders, anemische hoefsmeden, gierige blikslagers, valse vogelwichelaars en profetische varanen. De moeder blijft de onbereikbare lustgodin. De vader is nu eens een weglopende buikspreker, dan weer een snaarzieke tuinman. De oude kruisboogschutter, de partner en muze, heelt en deelt goede raad uit. Maar Delphine legt de goede raad naast zich neer en volhardt in de branie, en in de tomeloosheid. Probeer haar niet te temmen!

Delphine Lecompte (1978) debuteerde in 2004 in het Engels met de roman Kittens in the boiler, daarna schakelde ze over naar gedichten in haar moedertaal. Haar debuutbundel, De dieren in mij, kreeg de C. Buddingh-prijs 2010 en de Prijs voor Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen 2011.

Bij De Bezige Bij Antwerpen verschenen haar succesvolle bundels Blinde gedichten (2012) en Schachten en amuletten (2013). Lecomptes gedichten worden vertaald naar het Frans en het Engels.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  • ISBN:
    9789460423055
  • Bindwijze:
    EPUB met digitaal watermerk
  • Aantal Pagina's:
    239
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Januari 2014