Doorgaan naar inhoud

De Bankroet jazz

+ DVD

De Bankroet jazz - Paul van Ostaijen, Marc Reynebeau
Linnen band
Tweedehands vanaf 50,00

Koop Tweedehands

Amsterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
50,00
i
Incl. DVD, 1e druk
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In het door de Eerste Wereldoorlog verwoeste Europa ontbrandt in een sloppenwijk van Berlijn een dadaïstische revolutie door middel van jazzmuziek. De jazzrevolutie verspreidt zich over alle landen van Europa en stort met een waanzinnig financieel plan geheel Europa in een feestelijk bankroet.

Het rond 1921 geschreven filmscenario De bankroet jazz van Paul van Ostaijen is om verschillende redenen een zeer bijzonder werk. Het is waarschijnlijk het eerste filmscenario dat in de Nederlandse taal is overgeleverd en tegelijkertijd het eerste volwaardig dadaïstische filmscenario ter wereld.

Met dit filmscenario bewees Paul van Ostaijen dat de mogelijkheden van het nieuwste medium van zijn tijd hem niet waren ontgaan. Deze uitgave onderstreept het lang onderschat gebleven belang van dit voor de film- en literatuurgeschiedenis zo unieke scenario. (Marc Reynebeau)

Deze uitgave bevat, naast het facsimile van beide handschriften – waarvan de tweede versie hier voor het eerst wordt gepubliceerd –, een dvd met daarop, een kleine eeuw na dato, dan eindelijk de verfilming, door Leo van Maaren en Frank Herrebout, van De bankroet jazz. Daarnaast bevindt zich op de dvd een uitgebreide documentaire Bankroet in Berlijn over Van Ostaijens verblijf in Berlijn en de neerslag die deze periode op zijn werk en in het bijzonder op De bankroet jazz had.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.