Doorgaan naar inhoud

De filmclub

De filmclub - D. Gilmour
Paperback
Tweedehands vanaf 11,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
11,00
Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
11,00
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
11,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Het waargebeurde verhaal van een vader die zijn zoon voortijdig van school laat gaan - op voorwaarde dat hij drie films per week ziet.

David Gilmour is een min of meer werkloze filmcriticus, die alles in het werk stelt om zijn vijftienjarige zoon Jesse aan zijn huiswerk te krijgen. Maar als tot hem doordringt dat leren voor Jesse werkelijk ietsweerzinwekkends is, doet hij hem met de moed der wanhoop een onconventioneel voorstel. Jesse hoeft niet meer naar school ? en hij hoeft ook niet te werken of huur te betalen ? maar hij moet per week drie films bekijken die zijn vader voor hem uitkiest.

Samen zien ze alles, van Apocalypse Now tot Last Tango in Paris, van Rosemary?s Baby tot Casablanca, van Blue Velvet tot Basic Instinct ? Amerikaanse, Engelse, Franse en Italiaanse klassieken, films van Akira Kurosawa, Martin Scorsese, Brian DePalma, Billy Wilder en vele anderen. En via de films raken ze in gesprek over het leven ? over meisjes, muziek, werk, geld, drugs, liefde en vriendschap. Vader en zoon groeien en veranderen daardoor op onverwachte manieren.

Met grote kennis van zaken, niet alleen van film, maar ook van de zorgen en problemen, verliefdheden en teleurstellingen van tieners, verkent Gilmour de worsteling van Jesse met vriendinnetjes en een ontluikende muzikale belangstelling. Daarbij weet hij niet alleen de nostalgie van ouders die hun kinderen zien opgroeien zeer raak te treffen, maar ook de verwondering over de ontdekking vanhet leven door de ogen van een tiener.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.