Doorgaan naar inhoud

De Grauwe Klauwier

Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De grauwe klauwier is een zeldzame vogel die in kleinschalige cultuurlandschappen voorkomt. Heidevelden, beekdalen en agrarische landschappen vormen de natuurlijke leefomgeving van deze cultuurvolger. Dit boek portretteert de boeiende relatie tussen mens en dier en laat zien hoe bescherming effect heeft.

Negendoder, braamspelder, doornprikker: allemaal spannende streeknamen voor de grauwe klauwier, die zijn prooien - veelal insecten - als voedselvoorraad opprikt aan doornen en stekels. Vroeger was de grauwe klauwier een vaste bewoner kleinschalig cultuurlandschap. Hij balanceerde door intensivering van de landbouw op de rand van uitsterven.

Dit boek beschrijft de landschapsbehoeften van deze bijzondere vogel, het voortplantingssucces en de bedreigingen. Inclusief tips voor beheer en natuurherstel en de ontwikkeling van natuur en het kleinschalig cultuurlandschap. Met prachtige foto's en tekeningen. Interessant voor vogelliefhebbers, natuurbeheerders en beleidsmakers.

Natuur, landschap, insecten, vogelbescherming, landbouw, agrarisch natuurbeheer, landschapsbeheer, cultuurlandschap, natuurherstel


Specificaties


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.