Doorgaan naar inhoud

De kracht van het evenwicht

bouwkunde in een notendop

De kracht van het evenwicht - G. De Schutter
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De oudste ingenieursdiscipline, de bouwkunde, spreekt sterk tot de verbeelding. Torenhoge gebouwen en bruggen met recordafmetingen komen ook in de niet-gespecialiseerde media vaak aan bod. Hierbij wordt doorgaans minder aandacht besteed aan de basisdefinities en basisprincipes van de bouwkunde. Wat is het geheim van een constructie die een zeer brede kloof met schijnbaar gemak letterlijk ‘overbrugt’? Waarom vallen wolkenkrabbers in Manhattan niet om bij zware stormwind?
Antwoorden op dergelijke vragen komen in essentie steeds op hetzelfde neer: “omdat de optredende krachten met elkaar in evenwicht zijn”. Het hoofdprincipe van de bouwkunde, het evenwicht, vormt een bijzonder krachtig beginsel dat de ingenieur in staat stelt ed stabiliteit van soms zeer gedurfde constructies te garanderen.
Dit boek is geschreven voor al wie wil kennismaken met de basisdefinities en basisprincipes van de bouwkunde.
Er wordt getracht de lezer vertrouwd te maken met de taal van de bouwkundig ingenieurs. Het boek is geïllustreerd met talrijke foto’s en figuren. Tevens worden enkele rekenvoorbeelden gegeven waardoor ook de niet-specialist zich even ingenieur kan voelen.
GEERT DE SCHUTTER is burgerlijk bouwkundig ingenieur en doctor in de Ingenieurswetenschappen, bouwkunde. Als hoogleraar aan dde Universiteit Gent is hij een gerenommeerde wetenschapper op het vlak van betontechnologie. Naast zijn opdrachten in dit vakgebied doceert hij tevens een inleidende cursus Bouwkunde aan de opleiding Handelsingenieur.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Acco, Uitgeverij
  • ISBN:
    9789033464904
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Aantal Pagina's:
    190
  • Druk:
    1e
  • Jaar:
    2007
  • Publicatiedatum:
    Juni 2007
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.