Doorgaan naar inhoud

De kracht van het moment

Waarom bepaalde ervaringen een buitengewone impact hebben

De kracht van het moment - Chip Heath, Dan Heath
Paperback
Nieuw vanaf 20,99

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
20,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Waarom hebben sommige kleine ervaringen zoveel impact dat ze ons veranderen – en hoe kun je zulke bijzondere momenten creëren in je leven en werk.

De meest memorabele positieve momenten in ons leven worden gedomineerd door vier elementen: verheffing, inzicht, trots en verbondenheid. Als we deze elementen omarmen zullen er meer momenten ontstaan die er werkelijk toe doen.

Wat gebeurt er als een leraar een les kan voorbereiden die zijn leerlingen over twintig jaar nog onthouden? Wat gebeurt er als een manager een ervaring kan creëren die zijn klanten in verrukking brengt? Wat gebeurt er als je beter weet welke herinneringen er werkelijk toe doen voor je kinderen?

Dit boek gaat op zoek naar de fascinerende geheimen van ervaringen. Waarom onthouden we de beste of slechtste momenten van een ervaring, evenals het laatste moment, en vergeten we de rest? Waarom voelen we ons het comfortabelst als dingen zeker zijn, maar voelen we het meest dat we leven als ze dat niet zijn. En waarom bevinden onze dierbaarste herinneringen zich in een korte periode in onze jeugd?

We ontdekken hoe korte ervaringen levens kunnen veranderen. Zoals het experiment waar twee vreemden elkaar in een kamer ontmoeten en 45 minuten later als beste vrienden vertrekken (Wat gebeurt er in die tijd?). Of het verhaal van de jongste, vrouwelijke miljardair die zegt haar veerkracht te danken te hebben aan een vraag die haar vader aan het gezin stelde tijdens het eten (Wat was die vraag?)

Veel van de bepalende momenten in ons leven zijn het resultaat van pech of geluk. Waarom zouden we de meest betekenisvolle, memorabele momenten laten afhangen van toeval als we ze ook kunnen creëren? De kracht van het moment laat zien dat we zelf de vormgever kunnen zijn van rijkere ervaringen.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Lev.
  • ISBN:
    9789400509818
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    15,4 x 23,5 x 2,5 cm
  • Gewicht:
    468 gram
  • Aantal Pagina's:
    304
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Mei 2018
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.