Doorgaan naar inhoud

De muizenval

waarom de volgende crisis onvermijdelijk is

De muizenval - Geert Janssens
Paperback
Tweedehands vanaf 9,00

Koop Tweedehands

Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
9,00
Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
9,00
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
9,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Waarom zijn de economen er niet in geslaagd om de huidige financiële crisis te voorspellen? Waarom loert de volgende al om de hoek? Waarom leren we niets uit de vorige crisissen?

In dit boek wordt stap voor stap uitgelegd waarom de gangbare verklaringen voor de crisis niet volstaan om ons voor te bereiden op een veiligere toekomst. Blijkbaar lijdt de mens aan een hardnekkig onvermogen om te leren uit zijn fouten. Want ook de goede huisvader laat zich keer op keer als consument, belegger of spaarder in de luren leggen en trapt telkens opnieuw in de val van de crisis.

Zelfs doorwinterde economen en professionals gedragen zich vaker als volstrekte financieel analfabeten dan ze zelf beseffen. Het is pas wanneer we de economische wetenschap doorspekken met inzichten uit de biologie en de psychologie dat we uitzicht krijgen op een menselijker en meer duurzaam kapitalisme. Auteur Geert Janssens is hoofdeconoom bij het ondernemersplatform VKW.

'In'De Muizenval' buigt Geert Janssens zich over de grote financiële crisis. Hij stelt geen schuldigen aan de kaak, maar probeert te achterhalen wat we met z'n allen fout deden. De vaak roekeloze financiële sector moet, volgens Janssen, tegen zichzelf worden beschermd. Maar dat geldt eveneens voor de kleine spaarder met zijn gebrekkige financiële kennis, die blind mee stapte in de al te fraaie beleggingsproducten van een IJslandse bank. De Muizenval is een bijzonder welkom boek.' - Rik Van Cauwelaert




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.