Doorgaan naar inhoud

De Nederlandse kokerjufferlarven

determinatie en ecologie

De Nederlandse kokerjufferlarven - B. Higler
Onbekend

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De Nederlandse kokerjufferlarven
Bert Higler
Kokerjuffers zijn een relatief onbekende, maar fascinerende groep van insecten. Van praktisch alle soorten leven de larven in het water. Deze maken vangnetjes of prachtige kokertjes om zichzelf te beschermen: van zand, schelpjes, takjes of steentjes. En dit alles heel kunstig in elkaar gezet met behulp van zelfgesponnen zijden draden.
In Nederland komen circa 150 soorten kokerjuffers voor, van piepkleine beestjes van een paar millimeter tot diertjes van vijf centimeter. Met De Nederlandse kokerjufferlarven verschijnt voor het eerst een determinatietabel om de Nederlandse larven op naam te brengen. Kokerjuffers zijn een belangrijke indicator voor een goede waterkwaliteit. Het boek bevat daarom ook veel informatie over de ecologie van de soorten. Voor iedereen die zich beroepsmatig met het Nederlandse oppervlaktewater bezighoudt is dit boek dan ook een belangrijke leidraad. Voor de ge eresseerde leek gaat er met De Nederlandse kokerjufferlarven een prachtige (onderwater) wereld open!
Bert Higler heeft veertig jaar onderzoek gedaan naar kokerjuffers. Hij mag dan ook met recht d enner van de Nederlandse kokerjuffers genoemd worden. Naast de tekst zijn ook alle tekeningen in dit boek van zijn hand.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.