Doorgaan naar inhoud

De oase van Douz

Een koekoeksverhaal

De oase van Douz - Marc Goris
Hardback
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving


De Oase van Douz
Een koekoeksverhaal


Luisterboek (boek +cd + app)

Het verhaal vertelt hoe een koekoek op avontuur trekt, in Noord-Afrika terechtkomt en daar wonderbaarlijke dingen ziet en beleeft. Hij geraakt echter gewond, en krijgt heimwee naar zijn thuis, en beslist terug te keren. Op zijn terugtocht rijdt hij mee met een karavaan, doet de oversteek naar Europa aan boord van een piratenboot en komt langs Spanje en Frankrijk. Thuis aangekomen beslist hij elk jaar tijdens de wintermaanden, enkele maanden terug naar Afrika te trekken om al die wonderbaarlijke dingen terug te zien en te beleven. En zo wordt onze koekoek een trekvogel!

De muziek is gebaseerd op het lied ' L'Inverno è passato'. Het thema van dit lied wordt telkens aangepast aan de omgeving in het verhaal... Zo is er een Arabisch geïnspireerde versie, een Spaanse, een Franse versie, en nog meer....
Koperkwintet Brassery wil met dit project ook een platform aanbieden voor leerkrachten en kinderen. Dit platform is een applicatie waarbij je je zelfverzonnen verhaal zelf kan inspreken en opfleuren met zelfgemaakte tekeningen. Je kan percussie en drums bijvoegen, en dit alles laten begeleiden door zelfgekozen geluidsfragmenten van Brassery.
Het resultaat kan uiteindelijk gedownload worden als je persoonlijke editie, bovendien is er de mogelijkheid om je eigen versie van het verhaal uit te voeren begeleid door Brassery.

Brassery is een ensemble dat de koperblaasinstrumenten op een originele en frisse manier wil presenteren. Brassery wil de muzikale veelzijdigheid van de koperblazers in de kijker zetten met kwaliteitsvolle, voor een groot publiek toegankelijke concerten en muziektheater.

Meer info: www.brassery.be

Concept/ muziek : Marc Goris

Illustraties : Marijke Van den Acker

Tekst: Wim Urgel


Ontdek de app 'De oase van Douz' !

Hoe ?
Download de app 'De oase van Douz' via....
Voer de bijgevoegde code in om toegang te krijgen...

'Maak je eigen "De oase van Douz"- verhaal... '
Spreek je zelfverzonnen verhaal in en fleur het op met zelfgemaakte tekeningen. Je kan percussie of drums bijvoegen, en dit alles laten begeleiden door je zelfgemaakte soundtrack bestaande uit geluidsfragmenten van Brassery. Het resultaat kan je uiteindelijk downloaden als je persoonlijke 'De oase van Douz'-verhaal.

'Maak je eigen soundtrack... '
Kies uit uit meer dan 50 verschillende geluidsfragmenten, laat het ondersteunen door percussie of drums naar keuze. Bij elk geluidsfragment kan je de instrumenten afzonderlijk aan- en uitzetten. Op deze manier kan je een eigen muziekcompositie creëren, welke je kan afspelen naar believen. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen begeleiding van het liedje De winter is nu verre samenstellen, of enkel de melodie afspelen om het liedje aan te leren.

Deze app kan op ontzettend veel manieren gebruikt worden. Door zijn éénvoud zowel visueel als qua gebruiksgemak, is hij makkelijk hanteerbaar, ook voor kinderen vanaf vijf jaar.

Om thuis te experimenteren met muziek, woord en beeld, of voor een schoolproject, een workshop, een les drama, dans, woord of muziek... Het resultaat kan uiteindelijk gedownload worden, en er is natuurlijk ook de mogelijkheid om je eigen versie van het verhaal uit te voeren, begeleid door Brassery zelf.

Contact : info@brassery.be

Tip: Ga eens kijken op www.brassery.be .Hier vind je bij producties/ De oase van Douz, door Mooss opgestelde lessen voor het lager onderwijs. Hier vind je meer ideeën voor het gebruik van de app...

Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

5 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.