Doorgaan naar inhoud

De Pendragon legende

De Pendragon legende - Antal Szerb
Gekartonneerd met stofomslag

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Over Owen Pendragon en zijn kasleel in Wales doen reemde verhalen de ronde. Hij zou verschillende keren op wonderbaarlijke wijze aan de dood zijn ontsnapt en in een geheim laboralorium experimenteren met merkwaardige dieren. Ook is er in het kasteel een hermetische bibliotheek met uiterst zeldzame geschriften over de grondleggers van de Rozenkruisers.
Wanneer J s B y, een jonge Hongaarse doctor in de letteren, door Pendragon op zijn kasteel wordt uitgenodigd voor een kijkje in de bibliotheek, kan hij zijn geluk niet op. Maai nog voordat hij vetrokken is, wordt hij via een anoniein telefoontje met de dood bedreigd. Dat is het begin van een reeks vreemde gebeurtenissen, waar de jonge doctor maar moeilijk grip op krijgt, hoezeer hij de mysteri rond Owen Pendragon ook probeert te ontrafelen. Wie pleegde de aanslag op diens leven? Waarom strijdt Pendragon met een ex-geliefde om een erfenis, en wat hebben zijn experimenten met dit alles te maken? En waaruit bestaal precies de connectie tussen de familie Pendragon en het geheime genootschap van de Rozenkruisers?
In De Pendragonlegende (1934) combineert Antal Szerb op virtuoze wijze elementen uit diverse genres, zoals de mysteryen de gothic novel, tot een adembenemend, spannend en geestig geheel. Tegelijkertijd is de roman een verkenning van de grenzen tussen verbeelding en werkelijkheid. In het veelgeprezen Reis bij maanlicht ging het om het ‘innerlijke wonder, dat wat door het alledaagse overwonnen wordt, in De Pendragonlegende om het uiterlijke wonder, dat wat het wint van het alledaagse’ (Gy rgyi Poszler).


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Gennep B.V., Uitgeverij Van
  • ISBN:
    9789055156627
  • Bindwijze:
    Gekartonneerd met stofomslag
  • Aantal Pagina's:
    286
  • Druk:
    1e
  • Jaar:
    2006
  • Publicatiedatum:
    December 2006
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.