Doorgaan naar inhoud

De schilder en het meisje

De schilder en het meisje - Margriet de Moor
Paperback
Tweedehands vanaf 8,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
8,00
Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
8,00
Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
10,00
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
11,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Uit de pers:
'Het mooiste is dit. Rembrandt was er niet bij, maar thuis aan de Rozengracht 184, toen Elsje Christiaens op de Dam voor een groot publiek werd gewurgd. Zo stelt Margriet de Moor het zich voor. Hij kreeg achteraf verslag van zijn zoon. (...) Maar Rembrandt moest later die dag het IJ over, naar de Volewijck. En zijn schetsen daar werden zo indringend, dat hij een jaar later ook wist hoe zijn ‘Joodse Bruidje’ er uit moet zien. Ondoenlijk om dat uit te leggen. Zoiets moet je zien. Maar wanneer je een schrijver bent met een gerijpt talent, kun je het aan om, driehonderdvijftig jaar nadat de schilder zijn beelden maakte, erop te antwoorden met wat de verbeelding je ingeeft.' ***** - de Volkskrant

'Een uitzonderlijk rijke roman over dood, verbeelding, en eeuwigheid.' - NRC Handelsblad

'Je komt als lezer vooral dingen níet te weten, maar in plaats van ergernis weet De Moor er een soort filosofisch besef mee op te roepen: de werkelijkeheid is te complex om zomaar te beschrijven. Met dat alles overtreffende inzicht belicht ze de realiteit van de geschiedenis die, hoe navrant ook, opeens deel wordt van een grotere, mysterieuze werkelijkheid. En dat is even ongewoon als knap.' - Trouw

Tekst uitgeverij:
Het is 3 mei 1664, de dag dat een achttienjarig meisje publiekelijk wordt gewurgd op de Dam in Amsterdam. Het is een evenement waar de halve stad voor uitloopt. Een schilder voelt geen neiging te gaan kijken. Hij heeft zijn gedachten bij een doek waar hij die ochtend materiaal voor heeft gekocht: rode en gouden pigmenten.

Later die dag hoort hij van zijn zoon de details over de gruwelijke laatste minuten van het meisje. Margriet de Moor vertelt het spannende verhaal van Elsje Christiaens, een meisje uit Jutland dat in een barre winter besluit per boot naar Amsterdam te reizen. Daardoorheen loopt het verhaal van de schilder en diens verdriet over zijn gestorven vrouw. In een lichte stijl beschrijft De Moor hoe gebeurtenissen uit zijn levensloop op de dag van de terechtstelling met de lotgevallen van het meisje verstrengeld raken, uitmondend in een doodstille ontmoeting.

Margriet de Moor (1941) debuteerde in 1988 met de verhalenbundel Op de rug gezien. Daarna volgden onder meer de zeer succesvolle romans Eerst grijs dan wit dan blauw (bekroond met de AKO Literatuurprijs 1992), De virtuoos, Kreutzersonate en De verdronkene. Haar werk wordt in 24 talen vertaald.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Bezige Bij, De
  • ISBN:
    9789023457497
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Aantal Pagina's:
    256
  • Druk:
    2e
  • Jaar:
    2010
  • Publicatiedatum:
    Mei 2010
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.