Doorgaan naar inhoud

De slag om de Rijn

De bittere strijd om Arnhem, de Schelde en de Ardennen

De slag om de Rijn - Robin Neillands
Gekartonneerd
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Na het succes van D-Day slaagden de geallieerden er in 1944 niet in snel naar Berlijn op te rukken. De Slagen om Nijmegen, Arnhem, het Hurtgenbos, de Schelde, Aken, de Ardennen en de Saar waren buitengewoon complex en controversieel. Ruim zestig jaar later zijn zij nog steeds omringd door mythen en vragen.
Wie was werkelijk verantwoordelijk voor het fiasco bij Nijmegen, de vernietiging van de Eerste Airborne Divisie bij Arnhem en het mislukken van Operatie Market Garden? Waarom werd veldmaarschalk Montgomery bedreigd met ontslag? Was de strategie van Supreme Commander Eisenhower verstandig en werd zijn beleid ondergraven door generaal Patton?
Robin Neillands ontrafelt de mythen die in de media zijn ontstaan rond de geallieerde oversteek van de Rijn. Hij onderzoekt de vaak moeizame relaties tussen de geallieerde generaals onderling en Eisenhowers rol als bevelhebber. Zijn soms tegenstrijdige strategieën botsten met die van de wat arrogante Montgomery. Als Eisenhower zijn advies had opgevolgd, had de oorlog dan al in 1944 beslist kunnen zijn?
Met een heldere analyse van de beslissingen en een levendige beschrijving van de oorlogshandelingen werpt Neillands een nieuw licht op de kostbare strijd rond de Rijn.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.