Doorgaan naar inhoud

De smaak van de Provence

lekker eten en simpele genoegens in het zuiden van Frankrijk

De smaak van de Provence - Georgeanne Brennan
Onbekend
Vanaf 9,90

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop Voordeelboek

Rotterdam
6 st.
24,95  9,90
Amsterdam
3 st.
24,95  9,90
Levertijd: 1-2 werkdagen

Omschrijving

Georgeanne Brennan Ð auteur van een groot aantal kookboeken Ð verruilt Californi voor de Provence. Ze koopt er een kleine boerderij met een lapje grond en een paar geiten en varkens. Ze raakt gepassioneerd van een onvergetelijke natuur die ze allengs leert begrijpen. Van de pittoreske dorpjes waar iedereen nog de slager en de bakker en vooral elkaar kent. Maar bovenal van een manier van leven die in de natuur is geworteld. Ze leert hoe je slakken en paddenstoelen verzamelt. Hoe je geiten houdt en geitenkaas maakt. Hoe je groenten verbouwt en de ingredi nten voor een gezamenlijke maaltijd vergaart. Dat eten centraal staat in het leven, niet omdat het zo aangenaam is of omdat het essentieel is om in leven te blijven, maar omdat aan een gezamenlijke tafel een verbinding ontstaat met het land, met vrienden, met familieleden. In een kwetsbare, instabiele wereld vormt eten een constante factor...

Dit tot de verbeelding sprekende verhaal vol oorspronkelijke Proven aalse recepten en couleur locale is een oprechte lofzang op een authentiek stukje Frankrijk dat ook bij menige Nederlander het hart sneller doet kloppen.

ÒDe liefde van Georgeanne Brennan voor de Provence zit erg diep en haar lange verblijf aldaar heeft geleid tot een innige verbondenheid met de lokale bevolking, hun eten en hun gewoonten en tradities.ÓÑFrances Mayes, auteur van Een huis in Toscane.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.