Doorgaan naar inhoud

De smaak van Olie

geschiedenis - teelt - gastronomie - recepten

De smaak van Olie - Sophie Brissaus, Valérie Lhomme
Hardcover

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Heilige olie, kostbare olie, gouden olie... Olie is een schat aan schoonheid, een kostbare culinaire hulp en een bron van weldaad. Met dit boek volgt u olie op de lange weg die ze aflegt van verre landen tot op uw bord. Het is een ontdekkingstocht door de geschiedenis, de habitat en de teelt, de kenmerken en de smaak van bekende oliën zoals olijfolie, walnootolie, hazelnootolie en sesamolie en van meer verrassende maar even rijke oliën zoals pindaolie, pecanolie, koolzaadolie, amandelolie en arganolie. Zij krijgen in gerechten een steeds belangrijkere plaats toegewezen vanwege hun diëtetische kwaliteiten, hun aroma's en omdat ze zo licht verteerbaar zijn. Daarom bevat dit boek ook 40 originele en heerlijk eenvoudige recepten, warm en koud, zoet en zout...




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.