Doorgaan naar inhoud

De Storm

De Storm - William Shakespeare
Hardcover
Nieuw vanaf 24,95

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
24,95
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

Op een quasi onbewoond eiland maken een heks en haar zoon Kalibaan het leven van de eilandgeest Ariel zuur. De heks sterft op het moment dat Ariel in een kerstboom is veranderd, wat het officieel bevolkingsaantal herleidt tot één, en dat is een half monster. Maar dan verschijnen de Hertog van Milaan Prospero en zijn dochtertje Miranda op het eilandtoneel. Ariel wordt onttoverd, Kalibaan getemd, en 12 jaar later komt er een schip langs. Dan volgt een mysterieuze storm die schepen keldert, hoofden op hol brengt, ambities aanwakkert en wraak doet ontvlammen. Warre Borgmans rammelt op meesterlijke wijze met Shakespeare zijn voeten, Koen De Graeve gaat er royaal over, Reinhilde Decleir speelt een loeder van een alleenstaande moeder, Gène Bervoets is vaderlijk verraderlijk en Mathias Sercu hondsdol dwaas. Heerlijk Hoorspel-nieuwkomer Steven Van Herreweghe is bijzonder eilandgeestig, Evelien Bosmans is zelfs lieftallig als bosmeisje, Günther Lesage heeft begrip voor Flip Kowlier en gelukkig is er Hilde De Baerdemaeker om iedereen in 't gareel te houden. Wie dit verhaal tot het einde volhoudt én kan navertellen, krijgt korting op het volgende.
Het Geluidshuis buigt zich over Shakespeare, en dat zal u gemerkt hebben. Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van de humor en de resem intriges die de bard meer dan 400 jaar geleden neerpende, om er dan een hedendaagse en stevig geflipte draai aan te geven. Knipzieke krabben, zingende maden, een portie afstandskussen, zingende drenkelingen en Spaans-Oostenrijkse magie, kinderen en ouders zullen er hun oren mee vol hebben.
De Storm is de eerste familiekomedie van Het Geluidshuis die niet op een sprookje is gebaseerd, en een poging om het genie van Shakespeare tot de kinderoren te laten doordringen.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.