Doorgaan naar inhoud

De Tuin van de Sultan van Rome

De Tuin van de Sultan van Rome - L.O. Fresco
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In de marge van een grote stad worstelt een naamloze jonge immigrant om te overleven. Omringd door onverschilligheid klampt hij zich vast aan zijn naïeve dromen en de verhalen van zijn vader. Alleen in het park op de Oppioheuvel voelt hij zich nog verbonden met thuis - tot hij op een nacht een verschrikkelijke ontdekking doet die zijn leven voorgoed verandert.

Louise O. Fresco ontvouwt in De Tuin van de Sultan van Rome een subtiele, maar onontkoombare blik op de vanzelfsprekendheid van de westerse samenleving. Met een poëtische stijl en een geheel eigen zuivere toon dringt ze binnen in het meedogenloze leven van een immigrant.

Louise O. Fresco (Meppel, 1952) was diplomate en woonde en werkte in Rome. Ze publiceerde de essaybundel De ondraaglijke lichtheid van de vleermuis (1997), de bundel Bambusa (1990) en het succesvolle Schaduwdenkers & Lichtzoekers (1999). Eveneens verschenen van haar de romans De kosmopolieten (2000), De Tuin van de Sultan van Rome (2005), Nieuwe spijswetten (2006) en De utopisten (2007).

Over De kosmopolieten:
'De kosmopolieten is een indringend boek, een roman die vervuld is van een tegenwoordig nogal zeldzaam goedje: maatschappelijk en intellectueel geweten.' Trouw

'Het mag een wonder heten dat iemand met een maatschappelijke topfunctie als Louise O. Fresco de tijd heeft gevonden om zo'n rijke, veelzijdige en goedgeschreven roman te maken.' NRC Handelsblad




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.