Doorgaan naar inhoud

De verleiding van Flora : Jan van Huysum, 1682-1749

De verleiding van Flora : Jan van Huysum, 1682-1749 - Sam Segal, Mariël Ellens, Joris Dik
Linnen band met stofomslag

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Voor zowel kunst- als bloemenliefhebbers is deze publicatie over Jan van Huysum een aanwinst. Niet alleen wordt aandacht geschonken aan de schilderskwaliteiten en de kunsthistorische aspecten van zijn werk, maar ook zijn er schema’s opgenomen die de namen van alle afgebeelde planten, bloemen en dieren aangeven.
De Amsterdamse kunstschilder Jan van Huysum (1682-1749) is één van de belangrijkste bloemen- en vruchtenschilders van alle tijden. Zijn werk getuigt van een onovertroffen vakmanschap, van een diepe aandacht voor de objecten en van een grote verfijning en subtiliteit. Hij was de best betaalde schilder van de achttiende eeuw en werd gezien als één van de grootste schilders van zijn tijd. Hij ontving opdrachten van vele vorsten en aristocraten in Europa, verwierf grote roem tijdens zijn leven en zijn werk is ook altijd gewaardeerd en kostbaar gebleven. Zijn invloed op de Europese stillevenkunst bleef nog minstens een eeuw na zijn dood merkbaar.
De verleiding van Flora besteedt aandacht aan Jan van Huysums leven, achtergrond en zijn familie. Tevens komen zijn voorlopers en navolgers aan bod en is er aandacht voor symboliek, vals en echt, en de talloze verkeerde toeschrijvingen en technische aspecten van zijn werk.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.