Doorgaan naar inhoud

Dood en Opstanding

kunstbibliotheek

Dood en Opstanding - E. de Pascale
Paperback
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Dit nieuwe deel van de Kunstbibliotheek bewijst dat de dood een uiterst fascinerend gegeven is, waarover veel te vertellen valt.

Het boek telt acht hoofdstukken, die stuk voor stuk het levenseinde vanuit een uniek perspectief belichten. Dit naslagwerk toont door middel van kunstwerken uit verschillende perioden en culturen aan hoe nauw de dood wel is verbonden met de verschillende aspecten van het leven.

De eerste vier hoofdstukken behandelen achtereenvolgens de gewelddadige dood en het lijden in lichaam, geest en ziel, de dood in allegorieën in de gewijde en profane kunst, enkele beroemde kunstwerken met de dood als thema en, tenslotte, het afscheidnemen en de rouwplechtigheden.

Hoofdstuk vijf buigt zich over de verschillende gedaanten waarin de dood, volgens ons collectieve geheugen, aan de levenden verschijnt. Hoofstukken zes en zeven zijn gewijd aan enerzijds de dodencultus en anderzijds het hiernamaals en de reis naar het dodenrijk. Het laatste deel bezingt hoe kunstenaars de triomf van het leven vieren over de verwoestende macht van de dood.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.