Doorgaan naar inhoud

Drie zonen, chocolade en een cheque

Drie zonen, chocolade en een cheque - Jo Buelens, Marc Buelens, Luc Buelens
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Constant leidde een gewoon leven bij een grootwarenhuis en is nu 92. Hoe komt zo'n man aan een cheque van 350 000 euro? Zijn drie zonen kunnen het hem nog vragen. Maar hij weigert te antwoorden, hij wil euthanasie. De zonen beginnen aan een speurtocht in zijn verleden. Ze keren terug naar WOII, Expo 58, Belgisch Congo, de brand in de Innovation. Tijdens hun queeste worden ze keihard geconfronteerd met levensvragen als: waren de zonen Cartwright van Bonanza rolmodellen? Waarom is chocolade zo lekker? Wat is het geheim van een goede hoelahoep? Dit maakt het boek ongeschikt voor lezers onder de vijftig jaar. Al even confronterend is het inzicht dat er bij euthanasie tussen droom en daad een praktisch bezwaar kan staan. Dit maakt het boek
ongeschikt voor lezers boven de vijftig jaar.
Verleg je graag je leeftijdsgrenzen? Lees je graag eens stiekem een boek dat echt niet voor jou bestemd is? Dan moet je zeker Drie zonen, chocolade en een cheque lezen.

Drie zonen, chocolade en een cheque is een boek van de gebroeders Buelens.
Jo, Marc & Luc. Luc is de oudste. Hij is ingenieur, weet alles over ontstekingskaarsen, linzensoep en het vullen van paaseieren. Hij ontdekt hoe vader betrokken raakte bij diverse omkooppogingen en hoe zijn ouders Air-B&B invoerden.
Marc is psycholoog. Hij doorgrondt alle mensen, maar pas laat in het verhaal begrijpt hij ook zijn eigen vader. Hij weet veel over nutteloze dingen en kent een pijnloze methode om Vader te doen bekennen.
Jo is politicoloog en compostmeester. Het verband tussen beide ligt voor de hand. Jo neemt foto's van heel kleine dingen die hij heel sterk uitvergroot. Hij volgt, op handen en voeten, de Congopiste en ontdekt de man van één miljoen.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Witsand Uitgevers
  • ISBN:
    9789492934000
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    15,3 x 21,3 x 1,8 cm
  • Gewicht:
    335 gram
  • Aantal Pagina's:
    224
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Februari 2018
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.