Doorgaan naar inhoud

Eco-engineering

een symbiose van harde en zachte systemen

Eco-engineering
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Eco-engineering
onder redactie van Hein van Bohemen en met bijdragen van Rob van den Boomen, Ellen van Bueren, Aad van den Burg, Theo Claassen, Juri Czabanowski, Harry Geerlings, Paul de Graaf, Stef Janssen, Ruud Kampf, Marc Ottelé, Wim van der Putten, Robbert Snep, Jaap Spoelstra, Geert Truijen, Huub de Vriend, Mindert de Vries, Theo Vulink, Jeroen van Westen, Mieke Weterings en ZUS-architecten

Voorbeelden van eco-engineering die in dit boek verder worden uitgewerkt:
*Een ecosysteembenadering van ons afvalwater door middel van onder meer het toepassen van kleinschalige waterzuiveringssystemen.
*Stedelijke landbouw of stadslandbouw: hoe kan stedelijke landbouw en tuinbouw (inclusief moestuinen en volkstuinen) een rol spelen in het verduurzamen van onze samenleving?
*Groene infrastructuren en weginfrastructuren in het landschap.
*Stedelijke ecologie: de betekenis van planten en dieren in een stedelijke omgeving, w.o. bedrijventerreinen en de rol van natuurrijke parken en tuinen in de gebouwde omgeving.
*Het begroenen van de gebouwde omgeving, w.o. het toepassen van groene daken en groene gevels met als voordelen: waterretentie en waterverdamping met minder afstromend water, isolerende werking en vermindering van het hitte-eilandeffect in stedelijke gebieden en vergroting van de ecologische waarde en beleefbaarheid van planten en dieren door mensen.
*Bouwen met de natuur: toepassing van eco-engineering in de natte waterbouw.
*Herstel van ecosystemen waarbij een kleine ingreep tot herstel leidt (bijvoorbeeld planten van houtwallen en houtsingels langs perceels-grenzen en langs waterlopen in intensief gebruikte landschappen; het realiseren van natuurvriendelijke oevers van landbouwsloten, bermsloten van wegen, beken, kanalen en rivieren).
*Raamwerk voor ruimte; kwaliteit als uitgangspunt. Ruimtelijke ontwik-keling met behulp van een robuust ruimtelijk raamwerk gebaseerd op duurzaamheid en kwaliteit.


URL: http://www.vssd.nl/hlf/f047.htm


Specificaties

  • Uitgever:
    Delft Academic Press / VSSD
  • ISBN:
    9789065622914
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    17,3 x 24,3 x 2,3 cm
  • Gewicht:
    578 gram
  • Aantal Pagina's:
    256
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    April 2012
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.