Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Een ball jointed art doll maken - Rineke de Jong
Een ball jointed art doll maken - Rineke de Jong

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Calbona
 • ISBN:
  9789492575265
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  21,3 x 29,9 x 1,0 cm
 • Gewicht:
  409 gram
 • Aantal Pagina's:
  92
 • Taal:
  Meerdere talen

Een ball jointed art doll maken

compleet met pruik, make-up,schoenen, kleding, standaard en mallen - complete with wig, make-up, shoes, clothes, stand and molds

Rineke de Jong

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Wat is een ball jointed doll (BJD)? Een ball jointed doll is een volledig beweegbare pop door middel van balgewrichten in de nek, schouders, ellebogen, polsen, torso, benen, knieën, enkels en soms de vingers. BJD of ABJD, verwijst meestal naar moderne Aziatische ball jointed poppen (ABJD). Deze zijn gegoten in polyurethaan hars, een harde, dichte plastic, en de onderdelen zijn aaneengeregen met een dik elastiek. De stijl van BJD is bestempeld als zowel realistisch, als beïnvloed door anime. Anime is een term ontleend aan het Engelse woord animatie (animatie). Er zijn veel mensen die deze poppen zelf maken. Elke pop is een kunstwerk. Ook wel genoemd een OOAK pop "one of a kind". Ze worden helemaal met de hand gemaakt en iedere maker heeft zijn eigen stijl.
Ik was modeontwerpster, nu kunstschilder en tekenaar. In binnen- en buitenland heb ik sinds vele, vele jaren exposities en vele internationale en nationale prijzen gewonnen. Mijn werk is te vinden in vooral particuliere verzamelingen. In boeken en de media is er ook regelmatig aandacht aan besteed. Dit is een uitstapje; af en toe moet je een geheel andere uitdaging aangaan. Het is enorm leuk om te doen en tot mijn grote plezier is het me ook gelukt.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht