Doorgaan naar inhoud

Een hen tussen de haantjes

Overleven als vrouw in een old boys network

Een hen tussen de haantjes - Sophie van der Zee
Paperback
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Amsterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Een vrouw in een mannenwereld; (niet) welkom op de ZuidAs

 

Sophie is een ambitieuze kandidaat-notaris die carrière maakt bij een van de grootste en succesvolste advocatenkantoren op de ZuidAs. Ze maakt een geweldige start, maar merkt al snel dat ze af en toe anders wordt behandeld dan haar mannelijke collega's. Uiteraard gebruikt ze ook haar vrouwelijke eigenschappen om dingen voor elkaar te krijgen, maar naarmate ze er langer werkt, wordt het steeds duidelijker dat er geen gelijke behandeling is. Langzaam maar zeker worden verschillende vrouwen op haar kantoor die de top willen bereiken ontslagen. Op een gegeven moment is zij de laatste vrouw op haar afdeling. Na een succesvol jaar, goede vooruitzichten en een tweede kind op komst, wordt Sophie opeens verteld dat er geen plek meer voor haar is. Wat ging er mis? Heeft Sophie dit aan zichzelf te danken of ligt het aan iets anders? 

Een hen tussen de haantjes bevat niet alleen hilarische anekdotes, maar brengt ook een discussie op gang. Krijgen vrouwen wel gelijke kansen in een mannenwereld waar tradities, een studentencorpsverleden en het old-boys-network hoog in het vaandel staan? Sophie gaat op originele, humoristische en nuchtere wijze op zoek naar de waarheid.

 

Sophie van der Zee (1975) studeerde rechten en na haar studie gaat ze aan de slag als kandidaat-notaris bij een groot advocatenkantoor. Juist op het moment dat haar carrière in de lift lijkt te zitten, raakt ze plotseling op vervelende en raadselachtige wijze haar baan kwijt. Tegenwoordig werkt zij met veel plezier nog steeds in het notariaat in Amsterdam. Sophie is getrouwd en is moeder van twee kinderen.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Spectrum
  • ISBN:
    9789000348046
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    14,1 x 21,6 x 1,9 cm
  • Gewicht:
    300 gram
  • Aantal Pagina's:
    200
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Oktober 2015
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.