Doorgaan naar inhoud

Een zeepaardje in je hoofd

over de rol van de hersenen van de conceptie tot de dood

Een zeepaardje in je hoofd - M. Jo?ls
Paperback
Tweedehands vanaf 8,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
8,00
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

‘Ik liep aan de hand van mijn oom door de stad, lang geleden. Een meneer hield ons aan en begroette mijn oom. Deze keek hem glimlachend aan; ze spraken een aantal minuten beleefd met elkaar. “Wie was dat?” vroeg ik toen we daarna verder liepen. “Ik heb geen enkel idee,” zei mijn oom, “maar ik geloof niet dat hij dat gemerkt heeft.”’

De bovenstaande situatie is waarschijnlijk voor veel mensen herkenbaar. De hippocampus, een gedeelte van de hersenen dat de vorm heeft van een zeepaardje, laat ons hier in de steek bij het maken van de koppeling tussen gezicht, naam en omgeving.
Neurobiologe Marianne Joëls verhaalt op zeer persoonlijke, originele én wetenschappelijke wijze over de werking van de hersenen in het dagelijks leven. Puttend uit haar eigen ervaringen vertelt ze onder meer over haar tantes alzheimer en de dyslexie van haar neef, en herinnert ze zich haar eigen geworstel met de vraag hoe je je kind weerbaar kunt maken door de wijze van opvoeden.
In Een zeepaardje in je hoofd geeft Marianne Joëls onze hersenen op haast literaire wijze een prominente plek in het leven van alledag.

Marianne Joëls is hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en tevens verbonden aan het umc Utrecht. Zij verricht onderzoek naar de werking van stress op de hersenen.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.