Doorgaan naar inhoud

En had de liefde niet

beschouwingen over Knielen op een bed violen

En had de liefde niet - J. Borre
Paperback
Tweedehands vanaf 6,00

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
6,00
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
6,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Van Knielen op een bed violen van Jan Siebelink werden in anderhalf jaar meer dan 365. 000 exemplaren verkocht. Het boek werd genomineerd voor de N S Publieksprijs en bekroond met de A K O Literatuurprijs. De schrijver moet zich met een chauffeur door het land bewegen om aan de vraag naar lezingen en voordrachten te kunnen voldoen. De filmrechten van het boek zijn verkocht. Het wordt over de hele wereld vertaald.
Hoe is dat te verklaren bij een boek dat zich op de verst mogelijke afstand van populaire en modieuze thema's houdt, en dat een vergeten aspect van de Nederlandse maatschappij behandelt, namelijk haar religieuze orthodoxie?

En had de liefde niet wil op deze vragen antwoord geven. Jos Borr Elsbeth Etty, Kester Freriks, Marja Pruis, Rob Schouten en Jeroen Siebelink bekijken de roman vanuit zes verschillende perspectieven: dat van respectievelijk de vader, de moeder, de broer, de vriendin, de dominee en de zoon uit het boek. Rob Schouten zegt het zo: 'Hoe je het ook wendt of keert, zelfkritiek en twijfel zijn bij predikers en ouderlingen in de Nederlandse literatuur een ondergewaardeerde eigenschap. Daarin verschillen de oefenaars van Siebelink niet van hun vaderlandse collega's uit de off kerk. Maar de aantrekkingskracht van zulke afschrikwekkende figuren is nergens in de Nederlandse literatuur zo overtuigend neergezet als in Siebelinks Knielen op een bed violen. Dat de meeste lezers het niet zullen begrijpen maar desondanks meegesleept worden, is het geheim van deze roman. '


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.