Go to top
De meest verrassende boekhandel
Fabrice de Bassecourt - Adriaan van Riemsdijk
Fabrice de Bassecourt - Adriaan van Riemsdijk

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Eburon
 • ISBN:
  9789059729728
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  286
 • Genre:
  Geschiedenis

Fabrice de Bassecourt

priester en dominee. Een biografische schets

Adriaan van Riemsdijk

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 24,50.

Omschrijving

Fabrice de Bassecourt werd geboren in het zestiende-eeuwse Wallonië, dan nog deel van de Spaanse Nederlanden. Als derde zoon in een katholieke adellijke familie is hij voorbestemd om tot priester gewijd te worden. Maar als jonge pastoor raakt hij overtuigd van het gelijk van de calvinisten en laat hij zich omscholen tot dominee. Zijn standplaatsen liggen in Lotharingen, daarna in het Duitse Rijnland en vervolgens, vanaf 1617, in Amsterdam waar hij meer dan dertig jaar een vooraanstaand predikant is van de Waalse gemeente.


De belevenissen van Fabrice de Bassecourt worden beschreven in de context van kerkhistorische ontwikkelingen in de Zuidelijke Nederlanden, Frankrijk, Duitsland en de zeventiende-eeuwse Republiek. Het hoogtepunt van zijn biografie wordt gevormd door de hevige strijd tussen remonstranten en contraremonstranten tijdens het twaalfjarig bestand (1609-1621), waarin de Bassecourt een belangrijke rol speelt.

Het avontuurlijke leven van de Waalse emigré wordt meeslepend en toegankelijk beschreven en biedt een uniek perspectief op één van de woeligste periode van de Nederlandse geschiedenis.

Adriaan van Riemsdijk werkte bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en vervulde vervolgens management- en directiefuncties bij internationale bedrijven. Hij publiceerde eerder over Zwitserse regimenten in Staatse dienst (1600-1795). Van Riemsdijk is een verre afstammeling van Fabrice de Bassecourt.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Er is geen Tweedehands aanbod gevonden.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 24,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht