Doorgaan naar inhoud

Filosoferen aan de keukentafel

recepten voor een goed gesprek

Filosoferen aan de keukentafel - Rudolf Kampers, Jan Ewout Ruiter
Hardcover

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Wat is geluk? Werkt straf? Wie ben je online?
Een filosofisch gesprek is interessant en verrijkend. Je onderzoekt samen een betekenisvolle vraag. Maar waar begin je en hoe pak je het aan?
Filosoferen aan de keukentafel staat vol praktische tips om filosofische gesprekken te voeren. Het boek gaat in op vragen als: hoe voer je een dialoog en hoe voorkom je een discussie? Hoe boek je voortgang? Wat is een geschikte onderzoeksvraag? De lezer krijgt tips om vanuit uiteenlopende, alledaagse onderwerpen een goed gesprek op gang te brengen. Filosoferen is goed voor iedereen, maar is vooral heel erg leuk.
Rudolf Kampers (1971) en Jan Ewout Ruiter (1960) besturen Stichting Leren Filosoferen (SLF). Rudolf Kampers studeerde economie en filosofie en is docent filosofie aan het Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid. Jan Ewout Ruiter studeerde politicologie en filosofie, produceerde films en is communicatieadviseur.
Het doel van SLF is het bevorderen van filosofische gespreksvoering. De auteurs voeren filosofische gesprekken en trainen mensen in het leiden van die gesprekken. Ze werken volgens de socratische methode.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.