Doorgaan naar inhoud

Galgemaal voor Pruisen

De mestvaalt van de geschiedenis. Het opmerkelijke levensverhaal van Paul von Lettow-Vorbeck, Pruisisch generaal, guerrillero, putchist

Galgemaal voor Pruisen - Kees M. Paling
Paperback
Tweedehands vanaf 8,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
8,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De levensgeschiedenis van Paul von Lettow-Vorbeck (1870-1964), een Duitse soldaat, officier en gentleman, is opmerkelijk. Zijn leven besloeg een turbulente periode in de Duitse geschiedenis. Zijn verhaal is dan ook dat van een Pruisisch veldheer die in zijn briljante militaire carrière zowel generaal, guerrillero als putchist was.

Paul von Lettow-Vorbeck werd in 1870 geboren, aan de vooravond van de verwezenlijking van Bismarcks grote droom: een verengd Duitsland onder Pruisische heerschappij.

Opkomst en ondergang van de Pruisische monarchie lopen dan ook parallel aan de levensloop van Paul von Lettow-Vorbeck. Sterker nog: de geschiedenis van de staat Pruisen is de geschiedenis van Paul von Lettow-Vorbeck.

Von Lettow-Vorbeck wordt als officier naar China gezonden ten tijde van de legendarische Boxer-opstand; hij dient in zowel het gekolonialiseerde West- als Oost-Afrika; hij maakt de opkomst en ondergang van het nazisme mee en is getuige van de opsplitsing van Duitsland na de bouw van de Berlijnse muur.

‘Galgemaal voor Pruisen’ is een verhaal over heldhaftigheid en avontuur, over guerrilla-oorlogen in Oeganda, over een bizarre zeppelin-tocht van Berlijn naar Soedan. Het is een onderhoudend boek vol anekdotes over een van de roerigste perioden uit de geschiedenis van Europa.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.