Doorgaan naar inhoud

Genres in schoolvakken

taalgerichte didactiek in het voortgezet onderwijs

Genres in schoolvakken - Bart van der Leeuw, Theun Meestringa
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Elk schoolvak is onlosmakelijk verbonden met zijn eigen vaktaal. Een vak inhoudelijk leren én zich de bijbehorende taal eigen maken, is voor veel leerlingen echter lastig. Hoe pakken leraren dat aan, wanneer deze vaktaal voor hen juist heel vanzelfsprekend is? Dit boek helpt je als leraar (in opleiding) op tekstniveau te kijken naar je eigen vaktaal en taalgericht onderwijs te geven.

Genres in schoolvakken biedt een uniek, helder en beproefd concept: genredidactiek. Er zijn negen genres die een cruciale rol spelen bij alle schoolvakken, waaronder: het verslag, de beschrijving, de procedure en het betoog. Deze komen stuk voor stuk aan bod in deel 1, de praktische introductie. Een theoretische verdieping van de taalkundige basis volgt in deel 2. Tenslotte bespreekt deel 3 het specifieke vaktaalgebruik van diverse schoolvakken en de rol van de genres in die vakken. De vele tekstvoorbeelden, oefeningen en aanbevelingen maken Genres in schoolvakken een praktisch naslagwerk.

Genres in schoolvakken is geschreven voor studenten aan eerste- en tweedegraads lerarenopleidingen in alle vakken en voor leraren voortgezet onderwijs.

De auteurs werken bij SLO voor Nederlands en taalgericht vakonderwijs. Bart van der Leeuw
is medeauteur van bijVoorbeeld; exemplarische opleidingsdidactiek voor taalonderwijs op de basisschool en Theun Meestringa van Nederlands in de tweede fase; een praktische didactiek en het Handboek taalgericht vakonderwijs.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.