Doorgaan naar inhoud

Vrouw in het blauw

noodkreet van een politieagente

Vrouw in het blauw - Tania Kambouri
Paperback
Tweedehands vanaf 9,00

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Redelijk Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1 st.
9,00
i
schuin gelezen rug
Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
11,00
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
11,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De Duitse politieagente Tania Kambouri was het helemaal zat. Voor de zoveelste keer was ze negatief geconfronteerd met haar vrouw-zijn en haar Griekse afkomst. Een Turkse migrant had haar opzij geduwd, beledigd en uitgescholden. Hij wilde alleen geholpen worden door mannelijke politiebeambten.

Nog diezelfde nacht schrijft Kambouri, als de noodkreet van een politie-agente, een brandbrief naar haar politievakbond. 'Wat is de toekomst van ons land, wanneer migranten die de wet overtreden weigeren in hun nieuwe vaderland de regels te accepteren? Ze overschrijden méér dan één grens: geen respect voor vrouwen, geen respect voor de politie, geen respect voor de staat waarin we leven.'

De kern van Kambouri's betoog: de migrantenproblematiek kan volledig escaleren. Terwijl steeds meer Duitsers klagen dat zij zich in eigen land niet meer thuis voelen, staan Kambouri en haar collega's vrijwel dagelijks bloot aan verbaal en fysiek geweld door moslims. Maar de politie deinst ervoor terug op te treden tegen de agressieve migranten. Men zwijgt uit angst als racist of zelfs nazi weggezet te worden.

In Vrouw in het blauw beschrijft Tania Kambouri haar schokkende ervaringen als politieagente. Haar boek is een alarmoproep voor politie, politiek en samenleving. Het raakte een open zenuw en ze kreeg ze bijval van collega's uit het hele land. De media pakten de stormvloed van protesten op. De reacties waren overweldigend en startten een brede discussie.

(Fragment) 'Laten we het geweld, het gescheld en de minachting voor vrouwen en minderheidsgroepen benoemen. Ik heb liever een open vizier dan schijnheiligheid. [...] Ik verlang niet meer dan respect!'

Honderden collega's steunden Tania Kambouri's brandbrief waarin ze een cultuur van 'wegkijken, verdringen, negeren' hekelt. In Vrouw in het blauw beschrijft ze haar ervaringen. Met een exclusief voorwoord door Gerlof Leistra, misdaadjournalist van Elsevier.

Tania Kambouri (1983) groeide op in het Duitse Bochum in een familie met Griekse roots. Als politieagente gaat ze dagelijks op patrouille.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Just Publishers
  • ISBN:
    9789089756015
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    13,5 x 21,0 x 1,9 cm
  • Gewicht:
    300 gram
  • Aantal Pagina's:
    220
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Juni 2016
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.