Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Gids voor Vlaanderen / 2007 - Unknown
Gids voor Vlaanderen / 2007 - Unknown

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Terra - Lannoo, Uitgeverij
 • ISBN:
  9789020959635
 • Bindwijze:
  Gekartonneerd
 • Aantal Pagina's:
  1.392
 • Genre:
  Reisgidsen
 • Illustraties:
  J. De Meester; D. Leroy; Ivo Hendrikx

Gids voor Vlaanderen / 2007

toeristische en culturele gids voor alle sr=teden en dorpen in Vlaanderen

Unknown

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd  Tweedehands vanaf € 25,00.

Omschrijving

De Gids voor Vlaanderen is de meest volledige referentiegids voor het culturele en natuurlijke erfgoed van heel Vlaanderen. Van de monumentale landcommanderij Alden Biesen en de ranke kathedraal van Antwerpen tot een beschermde, mooi gerestaureerde tabakshoeve of een gietijzeren waterpomp die het Minnepompje wordt genoemd.
Deze gids is een onmisbaar boek voor elke toerist, journalist, heemkundige of kwisser. Alle Vlaamse gemeenten én deelgemeenten en de 19 gemeenten van het Brussels hoofdstedelijk gewest worden er uitgebreid in besproken. Iedereen vindt er dus ook heel wat interessante informatie in over zijn eigen dorp of gemeente. Dat maakt dit werk uniek.
Elke deelgemeente wordt ingeleid met een boeiende, geschiedkundige schets. Ruim 1000 foto's illustreren bekende en minder bekende bezienswaardigheden en vormen een mooi beeld van Vlaanderen. Bij een twintigtal steden worden de bezienswaardigheden op een stadsplattegrond gesitueerd en een uitgebreide index van alle plaatsnamen en duizenden bezienswaardigheden vormt het onmisbare sluitstuk van deze gids.
De Gids voor Vlaanderen mag gerust zelf een monument worden genoemd. De eerste editie werd uitgegeven in 1957 door VTB-VAB onder redactie van Jozef Van Overstraeten. Deze vijfde, Volledig herziene druk werd samengesteld in samenwerking met honderden heemkundigen en specialisten van het lokale erfgoed en is een uitgave van Uitgeverij Lannoo en VTB-VAB. De deskundige hoofdredactie is in handen van neerlandicus Omer Vandeputte.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Gent
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 25,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht