Doorgaan naar inhoud

Grote Atlas van Nederland 1930-1950

Grote Atlas van Nederland 1930-1950 - Dr. B.C. de Pater, Drs. B. Schoenmaker
Linnen band met stofomslag

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De opzet van deze historisch-geografische en -cartografische atlas beoogt aan de hand van authentieke kaarten en plattegronden uit diverse bronnen, aangevuld met uitvoerige tweetalige tekstinleidingen en beschrijvende en verklarende bijschriften, een zo compleet mogelijk thematisch en topografisch kaartbeeld te geven van Nederland zoals het was tijdens het laatste vooroorlogse decennium, gedurende de Tweede Wereldoorlog en in de eerste jaren van de wederopbouw na 1945.
De atlas telt niet minder dan 584 pagina's, met in totaal ca. 600 kaarten en plattegronden, tekstinleidingen, uitvoerige beschrijvende en verklarende bijschriften, registers en legenda's. Groot ook in letterlijke zin, met zijn pagina-formaat van 48 x 34 cm (noodzakelijk om de Truppenkarte onverkleind te kunnen reproduceren!), buitenmaten van 50 x 36 x 6,5 cm (cassette) en een gewicht van ca. 9 kg.
De Grote Atlas van Nederland 1930-1950 is een kapitaal bezit voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Nederland in de 20ste eeuw, onmisbaar en van blijvende waarde als naslagwerk en als historische herinnering aan ons land zoals het was in die moeilijkste periode van zijn bestaan.




Recensies

Gemiddelde waardering

2,3 van 5

Gebaseerd op 10 beoordelingen

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.