Doorgaan naar inhoud

Grote vragen

de nieuwe eeuw tussen hoop en vrees

Grote vragen - Bas Heijne
Paperback
Tweedehands vanaf 7,50

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
7,50
Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
7,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

‘Mijn uitgangspunt was in gesprek e gaan met mensen naar wier opvattingen ik nieuwsgierig was. Ik legde hun de vragen voor over de wereld van nu wetenschappelijke vragen, filoso-flsche vragen, cultuurkritische en politieke vragen. Het was mijn bedoeling zo veel mogelijk pijnpunten ter sprake te brengen, de kwesties achter de schreeuwende krantenkoppen: globalisering, terrorisme, immigratie, religieus fundamenta-lisme, het broeikaseffect, kunstmatige intelligentie, hyper-consumentisme, de neoliberale revolutie en, last but not least, de groeiende spanning tussen godsdienst en wetenschap. Ik zocht wetenschappers, denkers en een enkele schrijver op. In Oxford, Cambridge, Londen, New York, Parijs, Berlijn en Amsterdam, in kantoren, huis- en studeerkamers, caf en restaurants, op een zonovergoten terras en in een onverwarmd tuinhuis-teeds opnieuw vond ik mannen en vrouwen bereid om uitgebreid in te gaan op mijn vragen en ook, belangrijker misschien nog wel, om zichzelf lastige vragen te stellen.’
Grote vragen bevat negentien gesprekken over de netelige kwesties van onze tijd. Bas Heijne brengt veel onverwachte inzichten aan het licht, maar ook twijfels en pijnlijke dilemma's. Hij spreekt met onder anderen Susan Neiman, Daniel C. Dennett, Timothy Garton Ash, Theodore Dalrymple, Jessica Stern, Richard Sennett en Bret Easton Ellis.
Bas Heijne schreef twee romans en twee verhalenbundels. Zijn essaybundel De wijde wereld werd genomineerd voor de ako Literatuurprijs. In 2004 verscheen De werkelijkheid, essays over kunst. Voor zijn bundel columns Hollandse toestanden kreeg hij in 2005 de Henri e Roland Holstprijs. Hij is vas verbonden aan NRC Hanaelsbland.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.