Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Handboek Psychologie van de Volwassen Ontwikkeling & Veroudering -
Handboek Psychologie van de Volwassen Ontwikkeling & Veroudering -

Specificaties

 • ISBN:
  9789023235965
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  562
 • Genre:
  Psychologie

Handboek Psychologie van de Volwassen Ontwikkeling & Veroudering

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

"Dit handboek biedt een integraal overzicht van de psychologie der volwassen ontwikkeling en veroudering, waarin de belangrijkste stromingen, opvattingen en deelgebieden van de levenslooppsychologie, de geropsychologie en de ontwikkelingspsychologie op academisch niveau aan de orde komen.
Ruime aandacht wordt besteed aan de gezonde, normale ontwikkeling en veroudering van de mens, die de basis vormt – of zou moeten vormen – van het meer toepassingsgerichte onderzoek en de klinische praktijk met het accent op problemen, stoornissen en pathologie. De indruk bestaat dat deze basiskennis onvoldoende aanwezig is, zowel bij docenten en klinici als bij de onderzoekers zelf. Dit handboek, tevens studieboek, biedt een elegante oplossing voor het kip-of-ei-probleem van waar te beginnen - bij de docent of bij de student?
De acht gedragshoofdstukken, die de kern van het handboek vormen, worden voorafgegaan door een zestal bijdragen over theorie, methode, hersenen en gedragsgenetica. De thema’s sociale relaties, volksgezondheid, gezondheidszorg, arbeidsorganisaties, gerontechnologie en verkeer sluiten vervolgens het Handboek Psychologie van de Volwassen Ontwikkeling en Veroudering af.

Dr. Johannes J.F. Schroots is verbonden aan ALLEA - All European Academies/ Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en aan de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek van de Vrije Universiteit Amsterdam"

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht