Doorgaan naar inhoud

Handboek psychologische interventies bij chronisch-somatische aandoeningen

Handboek psychologische interventies bij chronisch-somatische aandoeningen - Grieteke Pool
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

"Een behoorlijk deel van de Nederlandse bevolking lijdt aan één of meer chronisch-somatische aandoeningen. Volgens het CBS lijdt ongeveer 20% van de jongeren tot 18 jaar aan een chronische ziekte en met het stijgen van de leeftijd neemt dit percentage alleen maar toe.

Iemands leven kan ingrijpend veranderen na de constatering van een chronische ziekte: naast lichamelijke klachten kunnen ook angst en onzekerheid over de toekomst het dagelijks functioneren sterk beïnvloeden. Soms slagen patiënten en hun naasten er niet in alle problemen zelf het hoofd te bieden. In die gevallen kan professionele hulp uitkomst bieden. Echter, veel professionele hulpverleners beschikken niet over voldoende specialistische kennis. Niet alleen vragen chronisch-somatische aandoeningen om een speciale therapeutische aanpak; ook enig inzicht in medische aspecten, zoals aard van de symptomen en ziekteverloop, is belangrijk bij het bepalen van een passende interventie.
Het Handboek psychologische interventies bij chronisch-somatische aandoeningen bevat daarom niet alleen algemene informatie over het leven met een chronische ziekte en de daarmee gepaard gaande fysieke en psychosociale belasting, maar biedt ook een reeks praktische interventiemodellen, die stuk voor stuk door deskundigen zijn uitgewerkt. Vervolgens belicht een aantal medisch specialisten de medische aspecten van een tiental veel voorkomende chronisch-somatische aandoeningen, waarna het boek afsluit met een daarbij aansluitende reeks uitgebreide casusbeschrijvingen, geschreven door ervaren psychologen.

De overzichtelijke indeling, de vele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en de deskundigheid van de vele medewerkers maken dit handboek tot een rijke bron van informatie voor iedereen die beroepsmatig of anderszins te maken heeft met de psychologische hulpverlening aan chronisch-somatisch zieken.

Het boek werd samengesteld en geredigeerd door Grieteke Pool (psychotherapeut, GZ-psycholoog en wetenschappelijk onderzoeker), Fredrike Heuvel (GZ-psycholoog en eerste-lijns psycholoog), Adelita Ranchor (universitair hoofddocent gezondheidspsychologie) en Robbert Sanderman (hoogleraar gezondheidspsychologie)"




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.