Doorgaan naar inhoud

Handboek systeemtherapie

Handboek systeemtherapie
Hardback
Nieuw vanaf 89,50

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
89,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

Kenmerkend voor systeemtherapie is dat het altijd gaat over interacties en relaties. Het uitgangspunt is dat het functioneren van mensen betekenis krijgt, en begrepen kan worden door wat zich tussen mensen afspeelt. En wat zich tussen mensen afspeelt krijgt slechts betekenis in een context. Dat kan een gezin of familie zijn, maar ook een systeem van hulpverleners of de maatschappelijke context met zijn culturele en sociaaleconomische diversiteit. Problemen in relaties zijn van grote invloed op het welbevinden van individuen maar relaties kunnen ook een bron van steun en veerkracht zijn.

Het Handboek systeemtherapie geeft een overzicht van de relevante ontwikkelingen in de theorie en praktijk van de systeemtherapie. De verscheidenheid en complexiteit van familierelaties wordt belicht en de moeilijkheden die kunnen optreden zowel in het klassieke kerngezin en de partnerrelatie, als in nieuw samengestelde gezinnen, adoptiegezinnen, homoseksuele relaties, biculturele relaties, etcetera.

Er wordt aandacht besteed aan het wetenschappelijke onderzoek naar de effectiviteit van systeemtherapie en het onderzoek naar de processen die daarbij een rol spelen. In capita selecta komen specifieke onderwerpen aan de orde zoals geheimen en geweld in relaties en systeemtherapie bij specifieke problemen zoals ziekte, psychiatrische problemen of systemisch werken in een forensische context.

In deze tweede, geheel herziene druk, zijn alle hoofdstukken geactualiseerd. Sommige hoofdstukken zijn samengevoegd. Er is ook een aantal hoofdstukken toegevoegd, onder andere over oplossingsgerichte relatietherapie, narratieve relatietherapie en ervaringsgerichte relatietherapie.

Het boek is bedoeld voor systeemtherapeuten en voor systeemtherapeuten in opleiding. Maar ook voor psychotherapeuten, klinisch psychologen, gz-psychologen, psychiaters, maatschappelijk werkenden en andere hulpverleners die geïnteresseerd zijn in de complexe samenhang tussen problemen en de leefwereld van mensen.
Het Handboek systeemtherapie is een unieke Nederlands-Vlaamse coproductie van ruim zestig auteurs uit Nederland en België.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.