Doorgaan naar inhoud

Handleiding kortdurende schematherapie

voor groepstherapie en individuele therapie

Handleiding kortdurende schematherapie - Michiel van Vreeswijk, Jenny Broersen
Paperback
Nieuw vanaf 43,95

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
43,95
Levertijd: 1-2 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Dit boek biedt behandelaren een handleiding om schematherapie, een succesvolle en bewezen effectieve methode voor de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek, toe te passen in kortdurende therapievarianten. Het behandelt twee kortdurende protocollen die u los van elkaar of - voor een langere therapie - achtereenvolgend kunt aanbieden. De protocollen zijn geschikt voor individuele schematherapie en voor schemagroepstherapie, waarbij interpersoonlijk leren in zowel het therapeutisch contact plaatsvindt als in het contact met andere groepsleden. Het werken in en met groepen wordt door behandelaren en cliënten als een krachtige experiëntiële en vaak emotioneel corrigerende gebeurtenis ervaren.

Iedereen heeft gevoelige snaren. Deze gevoelige snaren, zogeheten ‘schema’s’, bepalen hoe mensen in het dagelijks leven functioneren. Triggering van deze schema’s kan iemand in bepaalde gemoedstoestanden (modi) brengen. Sommige mensen ondervinden in hun dagelijks leven zo’n last van hun schema’s en modi dat er sprake is van een persoonlijkheidsstoornis.

Deze herziene druk (voorheen Kortdurende schemagroepstherapie) richt zich nu ook op het werkboek Experiëntiële technieken. Er worden voorbeelden gegeven van groepsdynamische processen en interactief leren.

Kortdurende schematherapie bestaat uit een handleiding voor de therapeut, een werkboek CGT-technieken en een werkboek Experiëntiële technieken. De werkboeken kunnen los van elkaar worden gebruikt of achtereenvolgend. Beide werkboeken richten zich op het verminderen van de invloed van schema’s en modi op het dagelijks leven van cliënten. 



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.