Doorgaan naar inhoud

Hart van Rome

een zoektocht door het eeuwige labyrint

Hart van Rome - B. Treffers
Paperback
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Leiden (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Al meer dan vijftien jaar woont en werkt kunsthistoricus Bert Treffers bij de Campo de’ Fiori in Rome, een van de beroemdste pleinen ter wereld. Al die tijd maakt hij lange wandelingen door de stad.
Enige jaren geleden realiseerde hij zich dat alles wat hij op zijn voettochten ziet en hoort, tekens zijn op een weg die hem voert naar het hart van een doolhof: zichzelf. Hij besloot zijn gedachten, kennis en ervaringen op te schrijven en het resultaat is Het hart van Rome. Als Treffers het Capitool beklimt, ontdekt hij dat alleen de herinnering aan het verleden hem kan bevrijden – maar waarvan? Wat is zíjn Rome? Dat van een stralende Oudheid die nooit heeft bestaan en waarvan toch de resten binnen handbereik liggen, achter hem, of dat van de Universele Kerk, vóór hem, aan de overkant van de rivier, met de koepel van de Sint-Pieter die alles overspant, ook zijn verzwegen verlangens? Of het Rome van alledag, waar alles en iedereen zich te koop aanbiedt en waar het’s avonds krioelt van zinnelijkheid en passie?
In Het hart van Rome maakt Bert Treffers geen onderschied tussen het leven op straat en dat van de kunst. Heden en verleden lopen in elkaar over. Het onderwerp van zijn studie blijkt ten nauwste verbonden met zijn eigen beleving van de eeuwige stad, Rome.
Het hart van Rome is een persoonlijk, fascinerend boek voor ervaren én onervaren Romegangers, geschreven door een van de grootste kenners en liefhebbers van de stad. Een must voor iedereen die van Rome houdt.
Bert Treffers woont en werkt in Rome, waar hij is verbonden aan het Koninklijk Nederlands Instituut. Hij is internationaal bekend als specialist op het gebied van de zeventiende- eeuwse Romeinse kunst, met name die van Caravaggio. Hij werkte mee aan tal van tentoonstellingen en publiceerde onder meer Caravaggio. Genie in opdracht, Een hemel op aarde. Extase in de Romeinse barok, Caravaggio nel sangue del Battista en Caravaggio. Die Bekehrung des Künstlers.


Specificaties

  • Auteur:
  • ISBN:
    9789035131682
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Aantal Pagina's:
    398
  • Druk:
    1e
  • Jaar:
    2007
  • Publicatiedatum:
    Juni 2007
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.